PROIZVODNJA SOKA OD MALINE

Da li je Srbija poznata po malini ili obrnuto, cesto su se pitali Ariljski malinari?

 

Hteli smo da isprobamo kako bi se JuiceoMan presa ponasala kada bismo cedili malinu. 

Cedjenje same maline, kao i ostalog bobicastog voca (borovnica, kupina, aronija, ribizla…) je poprilicno lako. Kolicinu do 10kg maline ubacite u rende, skoro odmah ce proci do dzaka za cedjenje.

Cedjenje mora da se radi nesto sporije obzirom na male sitne semenkice koje zatvaraju pore na dzaku. Sok je tamno crvene boje i ima izuzetno jak i intezivan ukus, randman je 51%. Vodite racuna koju malinu koristite i koja je njena prirodna slatkoca, koliko je zrela i kada je ubrana, obzirom da ce sok dosta zavisiti od gore pomenutih uslova.

Mozete koristiti i zamurznutu malinu za pravljenje soka. Prvo je naravno morate otopiti, 24h pre cedjenja u friziderskim uslovima 1-4C. Ovakav vid skladistenja sirovine ce Vam omoguciti da imate sok tokom cele godine posto ne morate da cuvate voce u sirovom svezem stanju.

Ideja hladno cedjene maline nam je pala na pamet zbog nedostatka takvog soka u ponudi HoReCa sektora. Sok od maline postoji u nekim eksluzivnim Beogradskim kaficima (Boutique 3...) ali pravljen na sokovniku i to nije ni blizu kvalitet naseg iscedjenog soka, vise lici na kasu od maline.

Ovde ispadne da je 1l cedjenog soka od maline 2,000 rsd, i to je trzisna cena cedjenog soka na sokovniku, dok bi sa presom izasao barem duplo bolji sok.

Pitajte nas putem jednostavnog slanja kontakt forme ili pozivom na broj +381 63 1757 140. Na sva vasa pitanja brzo cemo odgovoriti.